Monday, 14 July 2014

Christmas in July day 14 / Noël en juillet jour 14 2014

Maple syrup and mustard glazed ham / Jambon glacé au sirop d’érable et moutarde

It smells so good when the ham is cooking in the kitchen. Un bon jambon qui cuit ça sent tellement bon dans la maison.

Source :
http://www.taste.com.au/recipes/2015/maple+syrup+mustard+glazed+ham


Ingredients
• 4kg leg or shoulder of ham, on the bone 1 gros jambon avec os (de préférence)
• 1 x 40g pkt whole cloves 1 paquet de 40 clous de girofles (ou moins)
• 125ml (1/2 cup) maple syrup ½ tasse de sirop d’érable
• 2 tablespoons Dijon mustard 2 cuillères à table de moutarde de Dijon


1. Preheat oven to 180°C. Line a roasting pan with foil. Use a small knife to cut around ham shank in a zigzag pattern, about 10cm from the end. Run a knife under the rind, around the edge of the ham. Gently lift the rind off in 1 piece by running your fingers between the rind and the fat. Wrap the rind in a damp tea towel and place in the fridge (the rind can be used to cover any leftover ham when storing). Score fat in a diamond pattern. Stud the centres of diamonds with cloves. Place in the prepared pan.
Préchauffer le four à 180C. Mettre du papier de plomb dans une rôtissoire. Couper le jambon en diamants et insérer un clou de girofle à chaque jonction et placer dans la rôtissoire.

2. Combine the maple syrup and mustard in a small bowl. Brush the ham evenly with the maple-syrup mixture.
Mélanger sirop & moutarde dans un petit bol. Appliquer cette preparation sur le jambon.

3. Bake in oven, basting occasionally with pan juices, for 1 hour or until golden brown. Set aside for 2 hours to cool. * Note I would leave it 2 hours.
Cuire au four, en arrosant de jus de caisson de temps à autre, pour 2 heures. Laisser refroidir.

4. Carve baked ham into slices to serve.
Couper en tranches et servir.

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