It smells so good when the ham is cooking in the kitchen. Un bon jambon qui cuit ça sent tellement bon dans la maison.
Source :
http://www.taste.com.au/recipes/2015/maple+syrup+mustard+glazed+ham
Ingredients
• 4kg leg or shoulder of ham, on the bone 1 gros jambon avec os (de préférence)
• 1 x 40g pkt whole cloves 1 paquet de 40 clous de girofles (ou moins)
• 125ml (1/2 cup) maple syrup ½ tasse de sirop d’érable
• 2 tablespoons Dijon mustard 2 cuillères à table de moutarde de Dijon
1. Preheat oven to 180°C. Line a roasting pan with foil. Use a small knife to cut around ham shank in a zigzag pattern, about 10cm from the end. Run a knife under the rind, around the edge of the ham. Gently lift the rind off in 1 piece by running your fingers between the rind and the fat. Wrap the rind in a damp tea towel and place in the fridge (the rind can be used to cover any leftover ham when storing). Score fat in a diamond pattern. Stud the centres of diamonds with cloves. Place in the prepared pan.
Préchauffer le four à 180C. Mettre du papier de plomb dans une rôtissoire. Couper le jambon en diamants et insérer un clou de girofle à chaque jonction et placer dans la rôtissoire.
2. Combine the maple syrup and mustard in a small bowl. Brush the ham evenly with the maple-syrup mixture.
Mélanger sirop & moutarde dans un petit bol. Appliquer cette preparation sur le jambon.
3. Bake in oven, basting occasionally with pan juices, for 1 hour or until golden brown. Set aside for 2 hours to cool. * Note I would leave it 2 hours.
Cuire au four, en arrosant de jus de caisson de temps à autre, pour 2 heures. Laisser refroidir.
4. Carve baked ham into slices to serve.
Couper en tranches et servir.
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